sobota 26. ledna 2013

Dvoufázové odličovače

Abychom si trochu odpočinuli od fotek, pustím se do porovnání tří dvoufázových odličovačů, které jsem za poslední měsíce vyzkoušela. První z nich je od poměrně málo známé české značky Bione Cosmetics, druhý kousek jsem našla v listopadovém Senzaboxu a má ho na svědomí slovinská Green Line. Jako třetího Vám představím Garnier Sensitive zklidňující odličovač 2v1.

Duo oční a pleťový odličovač (Bione Cosmetics)

Ke značce Bione jsem přišla jako slepý k houslím, máma prostě přinesla domů tenhle odličovák, který objevila v jedné malé drogerii a bylo to. I když jsem ze začátku dost pochybovala, totálně si mě získal. Něco, co sundá gelové linky od Essence během dvou lehkých přetření, je to vyrobené v České republice a stojí to pár šupů? Paráda! ;-)

Vůbec mi nedráždí oči a pleť po něm mám příjemně čistou a takovou svěží. Není parfemovaný, což taky vítám. Jediné, co mi na něm vadí, je dost podivně tvarovaná lahvička, ale samozřejmě je to jen detail a čistě můj osobní problém.

Obsah: 260 ml / Cena: 66 Kč
Složení: AQUA, CYCLOMETHICONE, GLYCERIN, CAPRYLOYL GLYCINE, PEG-40 HYDROGENATED CASTOR OIL, CELLULOSE GUM, SODIUM HYDROXIDE, SODIUM CHLORIDE, CI 61565.

Odličovač od Bione Cosmetics

Odličovač očního make-upu (Green Line)

Značku Green Line jsem v drogerii okázale ignorovala, dokud mi nepřišlo v Senzaboxu toto. Po vyzkoušení se ukázalo, že jsem dobře dělala, když jsem si tenhle "zázrak" nechávala tak dlouho ujít. Uznávám, že nalíčení dá pryč celkem v pohodě, jen s voděodolnou řasenkou měl trošku problém. Tím ale pozitivní věci končí, tak odporně ulepený oči jsem ještě nezažila! Naivně jsem si myslela, že se ten olej vstřebá a tak jsem čekala... a čekala. Když jsem se nedočkala, mazala jsem zpátky do koupelny a umyla to ze sebe.

Vůbec jsem nevěděla, co si o tom myslet a tak jsem to druhý den zkusila znova... a výsledek? To stejné v bleděmodrém, jen se mu tentokrát do cesty postavily ještě gelové linky a ze mě byl rázem výstavní mýval. Před vyhozením do koše ho zachránila moje mamka, která se rozhodla, že ho aspoň vyzkouší. Dopadla stejně. A tak nám teď Green Line stojí na poličce a práší se na něho. :-/


Obsah: 125 ml / Cena: 76 Kč

Složení: AQUA, CYCLOPENTASILOXANE, ISOHEXADECANE, PROPYLENE GLYCOL, PRUNUS AMYGDALUS DULCIS EXTRACT, GINKGO BILOBA EXTRACT, DIPOTASSIUM PHOSPHATE, POTASSIUM PHOSPHATE, IMIDAZOLIDINYL UREA, PHENOXYETHANOL, METHYLPARABEN, ETHYLPARABEN, BUTYLPARABEN, PROPYLPARABEN, ISOBUTYLPARABEN, CI 19140, CI 28440, CI 42051, CI 42090.

Odličovač očí od Green Line

Essentials Sensitive Zklidňující odličovač 2v1 (Garnier)

Poslední k porovnávání tady mám dvoufázový odličovač od Garnieru. Na obalu se uvádí, že je bez parfemace, alkoholu a barviv. A dokonce je to i pravda. :-) Oči nedráždí, není nijak cítit a poradil si zatím se vším, co jsem na sobě měla. Navíc nezanechává na pleti mastný film. Zaplať přírodo. xD

Obsah: 200 ml / Cena: 126 Kč
Složení: AQUA, CYCLOPENTASILOXANE, ISOHEXADECANE, ISOPROPYL PALMITATE, PANTHENOL, ROSA CENTIFOLIA/ROSA CENTIFOLIA FLOWER WATER, DIPOTASSIUM PHOSPHATE, POLOXAMER 184, POLYAMINOPROPYL BIGUANIDE, POTASSIUMPHOSPHATE, SODIUM CHLORIDE, CI 61565/GREEN 6.

Garnier Zklidňující odličovač 2v1

A konečný verdikt? Můj vítěz je Duo odličovač od Bione Cosmetics. Není drahý, vyrábí ho česká firma a perfektně splňuje to, k čemu je určený. Na druhé místo bych dala Zklidňující odličovač od Garnieru, když mi dojde Bione, klidně ho používám jako rovnocennou náhradu, ale tolik ráda ho nemám. Totálním propadákem je pro mě Green Line, který je sice jenom na oči, ale ani na ně mi prostě vůbec nevyhovuje a nesedí.

Co používáte k odlíčení Vy? Znáte některý ze zmiňovaných odličovačů?

Mějte se krásně,
Ilka  

11 komentářů:

  1. Děkuji za porovnání. Bione jsem bohužel ještě nikde neviděla, tak jí snad někdy potkám... :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není vůbec zač. :) Značku Bione mají v těch nejzapadlejších drogérkách, kde něco takového vůbec nečekáš. :) Hledala jsem, jestli je někde na netu nějaký seznam prodejních míst, ale bohužel jsem nic takového neobjevila. :-/

      Vymazat
  2. Z tohohle výčtu mi taky vychází nejlíp hned ten první, supr, ze to je česká firma:-)

    Ten green line me teda neláká ani trosku.

    Obecně tyhle odlučovače moc nemusím, všechno sundavam micelarkou:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Micelárku budu muset vyzkoušet... je to takovej fenomén kosmetických blogů, jak jsem si všimla. :-D

      Vymazat
    2. Já ji používám uz leta, ale poslední dobou uz se mi trochu zajída, jenže bohužel nemám za to náhradu, navíc jsem zasobena asi tak třemi litry momentálně:-))

      Vymazat
  3. Ten první jsem ještě nikde neviděla, momentálně používám Niveu, chtěla jsem si po ní pořídit ten od Green Line, ale kašlu na to :D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U nás Bione prodávají v potravinách, kde mají i malý koutek s kosmetikou... a taky jsem dostala tip, že je k dostání v některých drogérkách Jasmín. :) A Green Line fakt ne, je to zlo. :-D

      Vymazat
  4. ja som neskusala ani jeden :) Vo vseobecnosti pouzivam na odlicovanie len Biodermu ale teraz mam doma dvojfazovu Bielendu, ta je sice super ale Bioderma je Bioderma:)
    Inak vedela si ze Bioderma ma BB krem? Recenzia tu:
    http://biancaprincipessa.blogspot.sk/2013/01/bioderma-sensibio-bb-krem.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bioderma už má taky BB krém? To jsem nevěděla, mrknu na recenzi, děkuju. :)

      Vymazat
  5. Bione kosmetiku mám moc ráda. Hlavně jejich pleťové krémy stojí za vyzkoušení. A ty ceny... Paráda.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pleťové krémy mi tu čekají na vyzkoušení, jsem na ně moc zvědavá. :)

      Vymazat